woensdag 6 augustus 2014

Make them or break them: Personal goals of July.

Vorige maand had ik een artikel geschreven waarin ik mijn persoonlijke doelen voor juli aan jullie vertelde. Ondertussen zitten we in de eerste week van augustus en was ik benieuwd of ik ze gehaald heb. Dat ik het niet bewust wist zegt al genoeg geloof ik.. Eens kijken of ik er nog iets van heb weten waar te maken.


Nummer 1 : Gezonder leven.
Break - sporten zit er nog steeds niet in. Ik werk veel en ben de laatste tijd heel moe. De tijden dat ik thuis ben is het al te laat om naar de sportschool te gaan, heb ik andere plannen of heb ik simpelweg geen zin en zo dus ook de tijden dat ik wel wil gaan, je raadt t al, is de sportschool gesloten. Daarnaast sport ik in een dorp verderop, heb ik nu geen gratis reizen met het ov en ik heb geen zin om een half uur naar de sportschool te fietsen, 1-2 uur te sporten en weer een half uur terug te gaan. Dus nee, weer niet gesport.
Gezonder eten? Aii, ik heb de afgelopen 6 dagen 3 keer buiten de deur gegeten (wel alle drie de keren vis(: ), 1 keer met familie de bbq aangestoken en nog een keer friet nadat we laat terug waren van een verjaardag. De ene dag dat ik dus wel thuis at heb ik wel een maaltijdsalade gemaakt en deze met een  gebakken ei opgegeten. Ik moest die dag van 9-13.30 u. en 16.30-20 u. werken en moest dus lunchen/dineren. Dus ik vond dit opzicht wel gezond van mij. Verder eet ik wel gewoon normaal, niet heel gezond, maar ook niet heel ongezond. Al met al zeg ik toch dat ik m'n eerste goal niet gehaald heb..



Nummer 2 : Consequenter aan mijn blog werken.
Make - ik heb op regelmatige basis artikelen geplaatst afgelopen maand. Niet elke dag, maar dat ben ik nooit van plan geweest ook. Ik kan dit in mijn drukke weken waarin ik 6 dagen werk en straks als ik weer naar school ga toch niet meer naleven, dus ik wil het houden bij een aantal artikelen per week. Soms wat minder en soms wat meer. Daarnaast ben ik actief op het instagram account van mijn blog @lifestylingjournal, ik probeer daar minstens 1 keer per dag een artikel te plaatsen en dat werkt goed. Ik vind het fijn om onderling ook contact te hebben met mede bloggers en lezers op instagram, een hele fijne vorm van social media. 



Nummer 3 : Beter voor mezelf zorgen.
Make - Zoals ik al zei plaatste ik vaak anderen op een eerste plaats en ging ik confrontaties uit de weg. Dit doe ik nog steeds opzicht wel, maar nu om onnodige ruzies uit de weg te gaan met het idee dat ik over 1,5 maand toch op mezelf woon. Ik leef een beetje mijn eigen leven nu. Ik werk, blog, heb etentjes en terrasmiddagen en als ik thuis ben zit ik lekker op mijn kamer en ik pak af en toe een beetje mijn spullen in. Ik leef heel erg naar het verhuizen toe, maar op deze manier heb ik zelf minder frustraties en voel ik mezelf dus wel beter. 

Nummer 4 : Sparen.
Make & break - Dit heb ik zowel niet als wel gedaan. Wat opzicht heel raar klinkt. Ik heb niet echt geld gespaard van mijn loon, wel sta ik bijna quitte met het geld dat ik van mijn spaarrekening had gepakt de afgelopen tijd. Wat dus ook een soort sparen is.. (?) Daarnaast ben ik actieproducten aan het inkopen die ik straks nodig heb als ik ga verhuizen (verbanddoos, douchecrème, tandpasta etc.) en krijg ik straks in 1 keer het salaris van mijn ene baantje (ik heb er nu twee) wat ik indirect heb gespaard voor mijn studio/borg. Dus in zekere zin heb ik gespaard, maar niks extra's. 


Nummer 5 : Genieten.
Make & break - Ook deze heb ik zowel gemaakt als gebroken. Ik heb zeker wel geniet momenten gehad, zie nummer 1 ;), maar daarnaast heb ik tot nu toe vooral super veel gewerkt en doordat ik de laatste tijd slecht slaap ook vooral veel bijgeslapen in de weekenden.. Een beetje saai dus. Het is geen 100% ideale zomervakantie, maar ik heb zeker geniet momentjes, maar ook zeker heel veel momenten die ik anders wil. Volgende week ga ik gelukkig toch nog een weekje vakantie houden. Mijn moeder staat een heel seizoen op een super leuke camping bij de loonse en drunense duinen (lees: in de buurt van de efteling) en mijn stiefvader zit de eerste week van hun vakantie in het buitenland voor werk. Die week ga ik dus lekker met mijn moeder leuke dingen doen, winkelen, uit eten, fietsen, in de zon liggen, boekjes lezen. Een ouderwetse moeder-dochter luier vakantie. Toch helaas geen feestvakantie in het verre zuiden, maar aangezien de planning was dat ik helemaal geen vakantie zou hebben is dit toch wel heel erg lekker! Nog even snel ontspannen en alle stress en spanning eruit laten voor ik weer naar school ga.


Ondanks dat ik niet heel bewust met mijn goals bezig ben geweest vind ik toch dat het redelijk gelukt is. Ik had ook niet verwacht dat het in een keer helemaal zou lukken en met de dingen die ik heb bereikt ben ik toch weer blij. Ik ga voor deze maand lekker geen regels opstellen. Ik ga genieten van mijn last minute weekje vakantie, mn spulletjes inpakken en nog even shoppen voor school weer begint en dan ben ik klaar om te verhuizen. Lekker niks doen deze maand, no rules. 

Hebben jullie je goals gehaald, of misschien zojuist wel een aantal bedacht voor de komende maand? Laat het me weten!

Liefs Danique

2 opmerkingen:

  1. Eva Jeweetwelwie7 augustus 2014 om 15:41

    Leuke doelen heb je voor jezelf gesteld!

    Gezonder eten moet ik ook maar eens doen.

    Liefs,
    Eva ♥

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Lifestylingjournal10 augustus 2014 om 14:27

    Haha dankje, het waren vooral dingen waarvan ik zelf vond dat ik er echt eens even aan moest gaan werken.
    Wie niet? Ik denk dat het het beste werkt als je het in stapjes doet, en jezelf alsnog wat lekkers gunnen zo voorkom je eetbuien ed.


    Liefs xo

    BeantwoordenVerwijderen