donderdag 3 juli 2014

Harper's Bazaar Nederland + link voorinschrijving.


Jahoor, het is zover! Na lang wachten en vooral afwachten komt Harper's Bazaar terug naar Nederland. Tot nu toe kocht ik hem bij de boekhandel, of liet ik hem mijn vader meenemen uit het buitenland als hij daar was voor zijn werk, maar vanaf september valt hij hier gewoon op de deurmat! Ein-de-lijk. Ik heb er een klein artikel over geschreven met de link naar de voorinschrijving.



Een stukje geschiedenis.
De Amerikaanse Haper's Bazaar bestaat al sinds 1867, het is het oudste modetijdschrift ter wereld, Andy Warhol maakte illustraties voor het blad en fotograaf Richard Avedon begon hier zijn carriere. Tussen 1936 en 1962 schreef moderedactrice Diana Vreeland de legendarische rubriek 'Why don't you', waarin ze haar lezeressen tips gaf. Tips zoals, 'Was het haar van je blonde kind met oude champagne, zoals de fransen doen.' Carine Rotifeld, jarenlang het gezicht van de Franse Vogue, is in 2012 aangesteld als wereldwijd moderedactrice, haar modeproducties zullen ook in de Nederlandse editie geplaatst worden.


Harper's Bazaar Nederland.
In april werd bekend gemaakt dat er een Nederlandse Harper's Bazaar komt, afgelopen weekend was er tijdens het Elle Festival een tentoonstelling. In 2014 zullen vanaf september 3 nummers verschijnen en in 2015 staan er 10 op de planning. Cécile Narinx, sinds 2004 hoofdredactrice van Elle Nederland, wordt de hoofdredactrice van Harper's Bazaar. 
Harper's Bazaar richt zich op een iets ander publiek als de Elle en de Vogue, zo zou de lezer van Harper's Bazaar volwassener en vermogender zijn. Ze is geïnteresseerd in mode en beauty, volgt niet klakkeloos alle trends maar heeft een tijdloze stijl en ze richtten zich vooral op intelligente, werkende vrouwen. 

De voorinschrijving is gestart, 5 nummers voor €19,95.


Liefs,
Danique.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten