zaterdag 28 juni 2014

Mijn week: Op kamers, Elle Festival, Propedeuse.


Ik heb een hele leuke week achter de rug, zo zijn mijn ouders op vakantie gegaan, is deze week definitief besloten dat ik mijn eigen studio heb, ik ben naar het Elle Festival geweest en ik heb mijn Propedeuse gehaald! Super leuk allemaal dus ik ga jullie er wat meer over vertellen, lees je mee?



Alleen thuis.
PARTY! Haha nee, dat valt wel mee. Ik ben de dag dat mijn ouders vertrokken naar Holi Festival geweest, lees het artikel hier, en zondag heb ik vooral uitgekaterd. Verder moet ik ook gewoon veel werken en ik ben nog op een bezichtiging geweest, het Elle Festival en er zijn nog wat vrienden langs gekomen.

Mijn eigen studio.
Super spannend allemaal, maandag had ik mijn allereerste bezichtiging. Ik had nog nooit zoiets gedaan en ik ging alleen. Mijn vader op vakantie, mijn moeder aan het werk, een vriendin die al afspraken had staan en ik super bang dat ik iets over het hoofd zou zien en het helemaal zou verpesten. Jahoor, doemdenker hier, want ik heb het helemaal niet verpest, heb onmogelijk veel dingen gevraagd en ik ging dan ook naar huis met twee gereserveerde studio's om thuis te overleggen welke ik zou gaan huren. Helemaal blij gebeld met mijn vader en moeder en er nog even een paar dagen over nagedacht, maar donderdag heb ik de knoop doorgehakt en vanaf september woon ik in Den Haag. Het complex staat in het Statenkwartier, dus ik zit zo op het strand (+), maar ook zo in de stad (+) en het is de 'kakbuurt' van Den Haag, geen junkies voor m'n deur en wat minder kans dat mijn fiets 8 keer per dag wordt gestolen (+++). Ik ben zelf helemaal blij, daarnaast heeft mijn moeder ook nog aangeboden om met mij te gaan winkelen bij de IKEA zodat ik het kan aankleden, super lief! Dus nu druk gaan bedenken wat ik allemaal wil, kleuren, accessoires, servies etc. etc. Je kunt binnenkort nog wel een interieur post (volgens mij mijn eerste!) verwachten dus.

Elle Festival.
Gisteren moest ik naar Amsterdam om mijn beoordelingen van school op te halen, mij in te schrijven voor de excursie na de zomer en de Examen Expo te kijken (vandaag is hij onderdeel van de route van het Elle Festival, de academie staat op Prinsengracht 400, zeker de moeite waard er staan ontzettend mooie dingen tussen!) Een vriendin van mij en ik hebben daar een dagje Amsterdam van gemaakt, we hebben fietsen gehuurd en langs de grachten gefietst. Super leuk, maar wel dood eng en levens gevaarlijk af en toe! We hebben een aantal dingen bezocht die op de route staan, maar lang niet alles. Er stonden nog een hoop dingen bij die ik wel had willen zien. Zo kon je bijvoorbeeld op de Prinsengracht meekijken met een fotoshoot en waren er een aantal interessante lezingen. Ik heb wel een nieuwe tas gescoord bij The Amsterdam Bag Company. Een blauwe clutch van eco leather, ze waren daar heel milieubewust. Zo was de tas dus niet van echt leer, maar ook niet van dat neppe plastic leer, het eco leer lijkt heel echt maar het is dus wel milieubewust. Toen ik ging pinnen kreeg ik een heel apart, mooi, kastje waar ik in kon pinnen en daarna moest ik mijn e-mail invoeren op een iPad, zo kreeg ik de rekening op mijn e-mail en kan ik hem niet kwijt raken én het is ook weer beter voor het milieu. Erg leuk allemaal!
We begonnen natuurlijk op het Paviljoen, hier kon je je tickets inruilen voor een Elle Festival Tas en dat was dan je toegangsbewijs tot andere plekken. Ik heb hele mooie dingen gezien op het paviljoen dus hier komt van de week nog een aparte post over. Als hij online staat zet ik hier een link neer!

Propedeuse.
Ik was die dag natuurlijk in Amsterdam voor school. Om 5 uur waren we daar en hebben we wat gekletst met onze docenten. Die vertelde ons dat wij geen herkansingen hadden en dus over waren naar het tweede jaar! Ik had al prosecco vast toen, dus dat kwam alleen maar goed uit! Vervolgens gingen we ons inschrijven voor een excursie die we volgend jaar gaan maken. We konden kiezen uit een Stoffenbeurs in Parijs of een Interieurbeurs in Londen. In eerste instantie wil ik mezelf gaan specialiseren in mode, maar vreemd genoeg dacht ik meteen ik ga naar Londen! Ik heb me daar dus voor ingeschreven en na de zomer zit ik dus een week in Londen, ook weer super leuk natuurlijk.
Toen we om half 6 eindelijk onze beoordelingen terug kregen was ik zo blij en trots op mezelf. Trots op wat ik allemaal gedaan en bereikt heb dit jaar. Elk blok werden mijn beoordelingen beter en ik had nu zelfs 1 beoordeling waar ik op alle vlakken een 'Goed' had gescoord en dat is het maximale wat je kan hebben! (Wij worden per vak op 10 punten beoordeeld met Onvoldoende, Voldoende, Ruim Voldoende of Goed, geen cijfers voor ons dus) Hier werd ook vast gesteld dat ik in één jaar, met maar één herkansing mijn propedeuse heb gehaald! Ik ben nog steeds helemaal blij. Ik kan stiekem ook niet wachten tot het volgende schooljaar, ik vind dit zo leuk om te doen. 
Toen wij net aan dit jaar begonnen zeiden een aantal leerlingen van het tweede jaar tegen me dat je in de zomervakantie in een soort leeg gat valt, dat je niet weet wat je moet doen.. Toen dacht ik nog nou, als ik vakantie heb weet ik echt wel wat ik ga doen hoor! Maar jeetje, ik heb nu dus inderdaad al een paar weken vakantie en ik ben echt in dat zwarte gat gevallen.. Ik zit alleen thuis en ik weet gewoon niet wat ik moet doen, ik heb zo ongeveer alles wat op netflix staat al bekeken haha. Ik snap er helemaal niks van, maar ze hadden wel gelijk. Ik heb gewoon alweer zin om aan de slag te gaan..

Een onwijs leuke week voor mij dus met allemaal goed nieuws. Binnenkort kun je nog aparte artikelen verwachten over mijn studio, het Elle Paviljoen en over mijn opleiding. Het lijkt me leuk om daar wat meer over te vertellen en dieper op in te gaan voordat je hier een heel boekwerk zit te lezen ;)

Heel veel liefs,
Danique

'The only way to do great work is to love what you do'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten