maandag 17 maart 2014

Superfood voor je haar

Je haar reflecteert je gezondheid. Als je gezond eet is dit dus ook terug te zien in je haar. En wie wilt er nou niet gezond stralend haar? Daarom zet ik alles even op een rij waar haar van gaat stralen.



Perziken: 
Deze vrucht zit boordevol biotine. Biotine zorgt ervoor dat je haar sneller groeit en gaat stralen.
Wortelen: 
In wortelen zitten vitamine A en betacaroteen. Deze stoffen beperken haaruitval en zorgen ervoor dat je haar op langer termijn voller wordt. 

Zoete aardappel: 
Dit is een oranje variant van de aardappel en het helpt een schilferige huid te voorkomen, ook hier zit vitamine A en betacaroteen in.

Eieren:
In eieren zitten veel mineralen zoals zink, selenium, zwavel en ijzer. Vooral de ijzerstoffen brengen meer zuurstof naar de haarzakjes, hierdoor blijft je haar gezond. Daarnaast zitten eieren vol proteïne, dit is de bouwstof van je haar, dus zonder proteïne krijg je zwak en futloos haar. Eieren zijn een must dus!

Linzen:
Linzen zijn klein maar krachtig. Deze peulvruchten zitten vol met ijzer en zink en helpen je haar glanzend te houden.

Blauwe bessen:
Blauwe bessen bevatten veel vitamine C en anti-oxidanten, deze helpen je haar glanzend en gezond te houden en daarnaast zijn ze natuurlijk ook gewoon heel lekker!

Vette vis:
Denk hierbij aan zalm, makreel en forel. De omega-3 vetzuren zorgen voor super glanzend en vol haar. Deze vissoorten houden je hoofdhuid gezond. Omdat onze lichamen deze vetzuren niet zelf kan aanmaken is het belangrijk dat je dit regelmatig eet, het staat niet voor niks in de schijf van vijf!

Walnoten:
De biotine en vitamine E die in walnoten (en ook veel andere noten zit) beperken DNA-schade aan je lichaamscellen. Hierdoor helpen ze dus ook je haar te beschermen. Het resultaat is minder haaruitval en gespleten punten. De walnoot bevat ook het mineraal koper, dit geeft je haarkleur meer diepte.

Kruidenthee en water:
Vocht is heel belangrijk voor je haar. Drink daarom 1,5 tot 2 liter vocht per dag. Kruidenthee en water is het beste, hier zitten de minste toegevoegde stoffen in. 

Natuurlijk is het ook belangrijk om je haar niet te vaak te föhnen, stylen of krullen. We weten allemaal dat dit je haar beschadigt en probeer het daarom zo min mogelijk te doen. Als je het toch doet gebruik een goede bescherming en doe deze als eerste in je haar. Je haar neemt namelijk het gene wat je er als eerste in doet het meeste op. Begin dus met een heat-protection of een serum.
Heel warm douchen is ook slecht voor je haar, de warmte droogt je haar uit en hierdoor gaat het pluizen. 

Liefs,
Danique.





"May your choices reflect your hopes, not your fears."  
- Nelson Mandela



Bron: Pinterest.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten